Maak jouw 2019 resoluties werkelijkheid!

Hier zijn 8 eenvoudige tips om jou te helpen je resoluties te realiseren:

1. Blijf realistisch

Stel een realistisch doel in zodat je dit ook kunt bereiken. We zeggen vaak dat we aan het begin van het jaar een grote verandering willen maken. We moeten ons echter realiseren dat ons gekozen doel realistisch en haalbaar is. Wanneer je je doel hebt gevonden, schrijf het dan op een positieve manier op. Dan heb je het altijd in gedachten.

2. Deel je doelen op

Elk doel dat we onszelf stellen, bestaat uit verschillende stappen en subdoelen. Om je doel te realiseren, moet je het opsplitsen. Denk dus na over de stappen die je kunt zetten om dat doel te bereiken en de middelen die je daarvoor nodig hebt. Schrijf al je ideeën op zodat je ze niet vergeet.

3. Zoek het juiste moment

Om een nieuwe resolutie te realiseren, moet je je “start” definiëren. Hier moet je zorgen dat je je goed voelt en klaar bent voor je doel. Omdat als je deze tijd verkeerd kiest, het kan zijn dat je motivatie afneemt en verdwijnt.

4. Positieve gedachten helpen altijd

Om je uithoudingsvermogen te vergroten, helpt het om elke dag te denken aan de positieve effecten van je doel. Dit zal je moed geven en je motivatie vergroten.

5. Jouw “Rust Dag”

Elke resolutie kost tijd. Kies daarom een dag aan het begin, dat je “Rust-Dag” wordt. Op deze dag heb je een pauze van je resoluties. Het kan ook zo zijn dat je je beter zult voelen als je de “Rust-Dag” niet nodig hebt en het weglaat, maar dat is natuurlijk aan jezelf.

6. Win van je innerlijke luiaard

Iedereen kent het. Je stelt jezelf een nieuw doel en soms is het best moeilijk om je innerlijke luiaard te overwinnen. We zeggen alleen – blijf sterk! Als je het eenmaal hebt overwonnen, zal het gevoel van succes nog groter zijn. Maak van je resoluties een gewoonte en neem deze op in je dagelijks leven.

7. “Wat je vandaag kan doen, doe je niet morgen”

Iedereen zegt tegen zichzelf dat ze de volgende dag de klus kunnen klaren – NIET WAAR! Verplaats je doelen niet naar de volgende dag. Je zal zo sneller je doel bereiken je beter voelen!

8. Laat je doel een gewoonte worden

Na een succes moet je je intenties een gewoonte maken. Als onderdeel van je dagelijks leven, is de kans groot dat je je resoluties op lange termijn zal behouden. Blijf dus sterk en wees trots op jezelf!

We wensen je een gelukkig nieuw jaar en tot ziens bij de Muddy Angel Run bij jou in de buurt!